artikel

Gör ert jobb ? eller byt

Efter att ha läst artikeln om de Handelsanställda som inte vill jobba kväll, börjar jag undra över servicenivån och villigheten att arbeta.
  Vad är det hos Handels anställda som gör att de är så ovilliga att göra det möjligt att handla på andra tider än de som de själva tycker passar?
  Det finns snarare ett behov av butiker som har öppet ännu senare, till exempel badhus, gym, apotek, kemtvätt och blomsterhandlare. Den dygnet runt-service jag erfarit i andra länders huvudstäder slår vida den Stockholms-området tillhandahåller.
  Vad strävar vi efter, att en dag kunna jämföras med de stora städerna i Europa eller att för alltid vara en stor småstad?
  Jag jobbar på en restaurang som har öppet från 11.00 till 01.00, alltså ett ställe som stänger tidigt jämfört med många andra krogar.?De långa öppet tiderna som nu är mer regel än undantag, gör det svårt för oss och våra kollegor att stanna kvar i yrket?, skrev de handelsanställda. Denna inställning har jag mycket sällan stött på inom Restaurang, trots att vi har knepigare arbetstider än Handels.
  
Om något så otänkbart som en affärstidslag ens tas upp till diskussion utav någon instans, kanske jag ska börja be mina gäster att återkomma i morgon, för middagen serveras endast till klockan 18. Att kasta oss tillbaka 30 år i tiden känns som ett stort bakslag för alla som jobbar inom service och är glada över den positiva utvecklingen med utökade öppettider för alla.
  Att servera er är mitt jobb, men då förväntar jag mig att samma fredagkväll, på vägen hem, kunna köpa en bit mat, en påse chips och en två liters cola som jag vill mysa med. Det är ert jobb.
  Kanske har jag glömt toapappret och den där blomsterkvasten jag skulle köpt på stan. Har butiken öppet? Nej, mormor får nöja sig med att få ett leende och jag får använda tidningspapper istället.
  
En del av vår uppgift är att underlätta livet för alla de hårt arbetande ?dagjobbarna?. Hur skulle det se ut om vi höll samma tider som de, vi skulle inte ha en enda gäst, och Handels alldeles för långa köer vid lunchtid. Sen har vi ?nattjobbarna? som önskar sig samma möjligheter att shoppa och göra ärenden, på aldrig så udda tider.
  Vi stannar för att vi älskar det vi gör, vi kan jobbet och tycker om att ge god service, de handelsanställda som inte är medvetna om att de har ett serviceyrke borde kanske tänka över sitt yrkesval.
  Snälla, sluta inte jobba, försök att i stället hitta glädjen. Var proffsiga! Vi behöver er.

ingen Ikaros

Vill kasta mig ut och veta att jag aldrig når botten.
Ett fall som enbart saktar ned när de varma vindarna 
håller mig i ett fast grepp, med starka armar och smekande händer.
Men låt mig åter falla fritt  när kylan biter mig.

Utan vingar,skärm och rep kan jag falla fritt,
ostörd känna.

Vill dyka med huvudet före, ut och iväg.
Smällar vändes snart ryggen, vidare i en vid båge
ut i mitt liv.
Som Edith , där finns min röda klänning ,mitt hjärta.





 


livsviktigt


Helt klart livsviktigt.......................god mat, bra dryck och vänner vid dukat bord.Mitt liv verkar centrera kring Måltiden, både i arbetsliv och fritid, kan man ha det bättre??

Ta mig som jag är?

Ta mig som jag är??? Ursäkta , om du stagnerat i din utveckling och inte har något intresse av att växa och förändras, bli en större människa , vad gör du här? Om du vaknar 5min innan klockan ringer för att du vet att du måste upp tidigt, då har du visat dig själv att ändra sig är ju faktiskt en baggis, att både omprogrammeras fysiskt som psykiskt.Ursäkten ; Jag är som jag är. Kommer jag aldrig att köpa.Vi blir det vi har lust till , och önskar att vara.Det som verkar vara det svåra i kråksången är att väl bestämma sig för vad det är man vill.
Testa sig fram funkar man kan som sagt alltid ändra sig  ;)

Var tog kontrasterna vägen?

image4
Ett underbart Shanghai!!  Kontraster i en storstad ger liv och själ till en föränderlig värld.

faen...bleh

Försöker hitta en kopia på en artikel jag skrev en gång , och inte faen gick den att lokalisera på det berömda nätet, bleh...
Innebär detta att jag måste skriva ned allt igen för att få hit den, ne , borde kanske koncentrera mig på att hitta något nytt att skriva om istället.
som till exempel; Varför är vi förnekade en del av vår allmänbildning i skolan, förpassade från bibliotek och måste vända oss till dyra Körskolor.Det gäller säkerheten på gator och torg, rätten att känna sig trygg i den stad vi lever i. Möjligheten att ta körkort oavsett inkomst och därmed säkra ett bra beteende som fotgängare, cyklist, mopedist, bilist osv.
Ge elever teori-undervisning i högstadiet och sedan vidare till körlektioner i gymnasiet.( om jag inte minns fel så fanns det en gång möjlighet att ta körkort i lumpen, vad hände?)


en till sak; Moderna Museet får mer pengar per år än Kungen i snitt............................vad gör mest för Sverige och var hamnar detta faktum i debatten om Kungens apanage

RSS 2.0